Obrobka miesa pad

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej obiektem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o nazwanej grubości (w zależności z potrzeb, na całkowitej szerokości rozgniecenie posiada taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i pomaga proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w pokojach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w strony zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe wykonane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie wielkiej kwot rozbitych plastrów w układzie krótkiego czasu czasu - ok. 800 porcji w ruchu godziny, przy czym mięso nie może stanowić mrożone, ani nie może mieć kości. Obsługa maszyny jest niezmiernie łatwa, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w planu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do ostrzy), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności montujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić czyszczone i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez klientów i jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, składając się na kwalifikacji oraz uczuciu zdobywanym od 1990 roku stawia na sytuację, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc i wielką wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą ofertę o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.